Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές

Αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τον βουλευτή Μουχαρέμ Ιντσέ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) θα έχει αντίπαλο για την προεδρία της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Το CHP, ο μεγαλύτερος σχηματισμός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε σήμερα Παρασκευή τον Ιντσέ υποψήφιο για την προεδρία μετά την άρνηση του επικεφαλής του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να αναλάβει.

«Με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου θα εκλεγώ πρόεδρος», δήλωσε στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα ο Ιντσέ, δεινός ρήτορας, ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.

Με την επιλογή αυτή, το CHP θέλει να πολεμήσει τον Ερντογάν σε ένα πεδίο που εκείνος αγαπά και το οποίο συμβάλλει πολύ στη δημοτικότητά του στην Τουρκία: εκείνο των ρητορικών κονταροχτυπημάτων.

Στην πρώτη του ομιλία ως επίσημος υποψήφιος, ο Ιντσέ δεσμεύθηκε ότι, αν εκλεγεί, θα είναι «πρόεδρος όλων» και «αμερόληπτος».

Για να υπογραμμίσει τη δήλωσή του, αφαίρεσε το σήμα του CHP που είχε στο σακάκι του και το αντικατέστησε με μια τουρκική σημαία.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ιντσέ, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 54α γενέθλιά του, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. «Είμαστε έτοιμοι», έλεγε.

Σε μια από τις διασημότερες ομιλίες του, είχε δηλώσει πως, αν εκλεγόταν μια μέρα αρχηγός του κράτους, θα πωλούσε το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο που ο Ερντογάν έβαλε να κατασκευάσουν για τον ίδιο στην Άγκυρα.

Ο Ιντσέ ήταν δύο φορές υποψήφιος, το 2014 και το 2018, ως αντίπαλος του Κιλιτσντάρογλου για να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Σχετικά άρθρα