Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Απολύτως σωστή» η επιμονή μας στον Μαρξ, λέει ο πρόεδρος της Κίνας

«Απολύτως σωστή» η επιμονή μας στον Μαρξ, λέει ο πρόεδρος της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρλ Μαρξ, Κίνα, Σι Τζινπίνγκ,

Η επιμονή στις πολιτικές θεωρίες του Καρλ Μαρξ είναι «απολύτως σωστή» τόνισε ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εν όψει της 200ής επετείου από τη γέννηση του Γερμανού φιλοσόφου αύριο Σάββατο.

Ο Σι, ισχυρότερος ηγέτης που έχει γνωρίσει η χώρα μετά τον Μάο Τσε Τουνγκ, τονίζει ότι η Κίνα δεν πρέπει να λησμονήσει τις σοσιαλιστικές της ρίζες καθώς προσπαθεί να πετύχει «τη μεγάλη ανανέωση του κινεζικού έθνους».

Μιλώντας σήμερα Παρασκευή από τη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, ο Σι υπογράμμισε ότι «η αναφορά στον μαρξισμό στη σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ήταν απολύτως σωστή», προτρέποντας όλα τα μέλη του κόμματος να διαβάζουν τα έργα του Μαρξ και να εντρυφούν στις θεωρίες του, υιοθετώντας τη στάση αυτή «ως τρόπο ζωής».

Η ομιλία του Σι πραγματοποιήθηκε έπειτα από μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας τα κρατικά μέσα της Κίνας επιδόθηκαν σε μια επισταμένη προώθηση του μαρξισμού, με τοκ σόου με τον τίτλο «Ο Μαρξ είχε δίκιο» και κινούμενα σχέδια που απεικονίζουν τον Γερμανό φιλόσοφο σε νεαρή ηλικία με στόχο να δείξουν ότι οι θεωρίες του εξακολουθούν να έχουν απήχηση στη σύγχρονη Κίνα και τη νέα γενιά.

Σχετικά άρθρα