Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Μακρόν για τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι – 200 προσαγωγές κουκουλοφόρων

Οργή Μακρόν για τα βίαια επεισόδια  στο Παρίσι – 200 προσαγωγές κουκουλοφόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εμανουέλ Μακρόν, Πρωτομαγιά,

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε «με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο τις βιαιοπραγίες που εκτυλίχθηκαν την Τρίτη και που αμαύρωσαν τις πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά», σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

«Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι αυτουργοί να αναγνωριστούν και να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Παρίσι, στο περιθώριο της πορείας για την 1η Μαΐου.

Σε ένα δελτίο Τύπου, ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επισήμανε «την ανευθυνότητα των ακραίων λόγων που ενθαρρύνουν τέτοιες ταραχές» και χαιρέτισε «τον επαγγελματισμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου» που «απάντησαν με αυτοκυριαρχία» σε «ενέργειες σφοδρής βιαιότητας».

Στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και κουκουλοφόρων, ενώ χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους στις ειρηνικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πορεία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, γνωστοποίησε η Αστυνομία, η οποία καταμέτρησε επίσης 14.500 ανθρώπους στο περιθώριο της προγραμματισμένης διαδήλωσης, εκ των οποίων 1.200 άνθρωποι, κουκουλοφόροι στην πλειονότητά τους, μέλη του αναρχικού κινήματος των «blacks blocs».

Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, 55.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία.

Καθώς επεισόδια αμαύρωσαν την πορεία, με τους διαδηλωτές να προκαλούν καταστροφές σε ένα εστιατόριο, να σπάνε βιτρίνες και να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, η διαδήλωση στο Παρίσι συνεχίστηκε μετά δυσκολίας.

Η Αστυνομία μάλιστα ζήτησε από τους διοργανωτές να αλλάξουν τη διαδρομή τους.

Σχεδόν 200 μέλη των ακροαριστερών αναρχικών «blacks blocs» προσήχθησαν αφού περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Σχετικά άρθρα