Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαρνιέ: Mπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Μπαρνιέ: Mπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τον πραγματικό κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε να τερματιστούν χωρίς μια συμφωνία”, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Τους επόμενους μήνες των διαπραγματεύσεων, το βασικό σημείο είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί και, για να είμαι σαφής, όχι μόνο λόγω των συνόρων στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιρλανδία.

«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της μη επίτευξης μιας συμφωνίας. Δεν είναι η δική μου εναλλακτική επιλογή».

Νωρίτερα, ο Μπαρνιέ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο μπορούν να συμφωνήσουν στη σωστή λύση προκειμένου να αποτρέψουν την επιστροφή ενός σκληρού συνόρου μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί με την ενότητα των 27 της ΕΕ και μια εποικοδομητική στάση και στις δύο πλευρές, θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε τη σωστή λύση για να αποφύγουμε ένα σκληρό σύνορο και να διατηρήσουμε τη συνεργασία βορρά-νότου με όλη της την ποικιλομορφία», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε ομιλία του στο Ντάνταλκ.

«Μια συμφωνία για μια συντεταγμένη αποχώρηση, περιλαμβανομένης και της (συμφωνίας) ‘δικλείδας ασφαλείας’ για την Ιρλανδία θα ανοίξει το δρόμο για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για μια ευρύτερη συνεργασία για το μέλλον».

Σχετικά άρθρα