Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λύθηκε το μυστήριο με τη βελανιδιά που “έκανε φτερά” από τον Λευκό Οίκο

Λύθηκε το μυστήριο με τη βελανιδιά που “έκανε φτερά” από τον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Σε καραντίνα, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή εξάπλωση παρασίτων σε άλλα φυτά, τέθηκε προσωρινά το δένδρο- μια βελανιδιά– που φύτεψαν συμβολικά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μακρόν μαζί με τον κ. Τραμπ έριξαν λίγο χώμα στις ρίζες μιας μικρής βελανιδιάς.

Πρόκειται για ένα δένδρο που προέρχεται από το δάσος Μπελό στη βόρεια Γαλλία, όπου περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχη κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μερικές ημέρες όμως αφότου οι πρόεδροι ΗΠΑ και Γαλλίας φύτεψαν το δένδρο, φωτογράφοι του Λευκού Οίκου παρατήρησαν πως εκείνο είχε… εξαφανιστεί, με Αμερικανούς και Γάλλους αξιωματούχους να εξηγούν πως τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα, για να προστατευθούν τα υπόλοιπα φυτά.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, πρόκειται για τυπική διαδικασία και το δένδρο πρόκειται να φυτευτεί εκ νέου στον κήπο του Λευκού Οίκου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τους ίδιους αξιωματούχους, ο κ. Τραμπ επέτρεψε στον Γάλλο πρόεδρο να φυτέψει το δένδρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, παρακάμπτοντας για λίγο την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα