Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προχωρά ταχύτατα η δημιουργία τουρκικού ψευδοκράτους στη βορειοδυτική Συρία και κανείς δεν μιλά

Προχωρά ταχύτατα η δημιουργία τουρκικού ψευδοκράτους στη βορειοδυτική Συρία και κανείς δεν μιλά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Έκθεση του Σώματος Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της ΡοζάβαΒόρειας Συρίας, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας, καταγγέλλει ταχύτατη επιχείριση «τουρκοποίησης» του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της Εφρίν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, «η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της υποχρέωσαν τους μαθητές [σ.σ. στην Εφρίν] να φέρουν την τουρκική σημαία».

Η Τουρκία, συνεχίζει η ίδια έκθεση, βομβάρδισε τα σχολεία στους δύο μήνες της επίθεσης «Κλάδος Ελαίας» και «ελέγχει τη μοίρα και το μέλλον των μελλοντικών γενεών».

Η συνέχιση των βίαιων πρακτικών ενάντια στον λαό της Εφρίν από τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που διαπράττει ο τουρκικός στρατός, προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων σε περιοχές κοντά στην Εφρίν.

Επιπλέον, πολίτες που έχουν παραμείνει στην Εφρίν συλλαμβάνονται από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους, αποσκοπώντας στον εξαναγκασμό και των υπόλοιπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στα οποία υπάρχει σχέδιο να εγκατασταθούν στη συνέχεια οικογένειες μισθοφόρων τουρκόφιλων ισλαμιστών.

Ήδη, σημειώνεται στην έκθεση, οικογένειες μισθοφόρων ισλαμιστών εγκαταστάθηκαν στα χωριά Ακμπές και Μοσάκοου ύστερα από προτροπή του τουρκικού στρατού.

Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και εποικίζουν τα χωριά της Εφρίν που έχουν εγκαταλειφθεί και διαπράττουν όλων των ειδών τις μορφές βίας εις βάρος των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ακόμα 50 οικογένειες ισλαμιστών που αποχώρησαν από την Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, εγκαταστάθηκαν στην πόλη Τζαντερίς, νοτιοδυτικά της Εφρίν.

Παράλληλα εμποδίζουν ανθρώπους, που εγκατέλειψαν το προηγούμενο διάστημα τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών, να επιστρέψουν σε αυτά.

Στην έκθεση καταγγέλλεται η σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις χειρότερες φασιστικές πρακτικές της τουρκικής κατοχής και των μισθοφόρων (Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Μέτωπο Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος).

Επίσης, μεταφέρονται οικογένειες Τουρκμένων από το Ιράκ και εγκαθίστανται σε χωριά της Εφρίν.

Η κατεχόμενη πόλη της Εφρίν, αναφέρεται στην έκθεση, λεηλατείται διαρκώς από τις συμμορίες των ισλαμιστών μισθοφόρων.

Οικογένειες μισθοφόρων εγκαταστάθηκαν και στις συνοικίες Μαχμουντίγια και Βιλάτ στο κέντρο της πόλης της Εφρίν.

Μπήκαν σε πολυτελή σπίτια, ιδίως στη συνοικία Βιλάτ που θεωρείται από τις πιο καλές της Εφρίν.

Οι ισλαμιστές έποικοι δεν μπαίνουν μόνο στα άδεια σπίτια. Υπάρχουν καταγγελίες από οικογένειες που βγήκαν από τα σπίτια τους για κάποιες ώρες και όταν επέστρεψαν βρήκαν σε αυτά να έχουν μπει έποικοι.

1.148 μισθοφόροι ισλαμιστές με τις οικογένειές τους έφτασαν στην Εφρίν από την περιοχή του ανατολικού Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό.

Ακόμα 1.200 μισθοφόροι μέλη των τζιχαντιστικών οργανώσεων Ταχρίρ Αλ Σαμ και Αχράρ Αλ Σαμ, που εκκένωσαν τις πόλεις Τζερούντ, Αλ Άτνα, Αλ Νασιρίγια και Αλ Ρεχέιμπα, με 30 λεωφορεία, έφτασαν στην Εφρίν.

Η μεταφορά των ισλαμιστών στην Εφρίν από διάφορους θύλακες που κρατούσαν προηγουμένως και παραδίδονται στη συριακή κυβέρνηση, γίνεται ύστερα από συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος.

Η δημογραφική αλλοίωση γίνεται, τονίζει η έκθεση, για να μπορεί η Τουρκία να ελέγχει την Εφρίν.

Το TRIBUNE έχει αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις του ότι το σχέδιο των Τούρκων είναι η δημιουργία ενός ισλαμιστικού ψευδοκράτους-προτεκτοράτου στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη βόρεια του Χαλεπιού και της επαρχίας της Ιντλίμπ.

Το ισλαμιστικό αυτό ψευδοκράτος χτίζεται με μοντέλο τα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο διαμελισμός της Συρίας συντελείται αυτή τη στιγμή όχι από την Αμερική και τους Κούρδους, όπως καταγγέλλουν τα ρωσόφιλα παπαγαλάκια, αλλά από την Άγκυρα σε αγαστή συνεργασία με τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Στον χάρτη, στην κεντρική εικόνα, στις δύο αποχρώσεις του πράσινου η περιοχή που η Τουρκία εγκαθιδρύει ταχύτατα το ισλαμιστικό ψευδοκράτος της. Με πράσινο έντονο η επαρχία της Ιντλίμπ και με πράσινο λαδί τα εδάφη βόρεια του Χαλεπιού, συμπεριλαμβανομένου και του κουρδικού θύλακα της Εφρίν. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση και με κίτρινο οι Κούρδοι

.

Σχετικά άρθρα