Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία γνωστής ακτιβίστριας στη Λιβύη

Δολοφονία γνωστής ακτιβίστριας στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βεγγάζη, Δολοφονίες, Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι, Σάλβα Μπουγκουιγκούις,

Στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, δικηγόρος και γνωστή ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Μασκοφόροι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές επιτέθηκαν στο σπίτι της κα Μπουγκουιγκούις και την πυροβόλησαν», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η ακτιβίστρια έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης, όπου υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα», δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις μια φιλελεύθερη φεμινίστρια, συμμετείχε ενεργά στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι το 2011 και ήταν πρώην μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου του πολιτικού βραχίονα της εξέγερσης.

Την Τετάρτη συμμετείχε στις εκλογές στη Λιβύη και δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την ψηφοφορία στη σελίδα της στο Facebook.

Από την εξέγερση του 2011 η ανατολική περιοχή της Λιβύης, ιδιαίτερα η πόλη της Βεγγάζης, είναι θέατρο σειράς επιθέσεων και πολιτικών δολοφονιών.

Σχετικά άρθρα