Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί πολιτοφύλακες έστησαν ενέδρα σε οπλαρχηγό του ISIS ενώ πήγαινε για ψώνια και τον σκότωσαν

Ιρακινοί πολιτοφύλακες έστησαν ενέδρα σε οπλαρχηγό του ISIS ενώ πήγαινε για ψώνια και τον σκότωσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Άνδρες της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης) σκότωσαν τον οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Ιμπραχίμ Ελ Γιασίν στη βορειοδυτική ιρακινή επαρχία της Νινευή.

Ο Ιμπραχίμ Ελ Γιασίν, διαβόητος για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε κατά την τρίχρονη κατοχή της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος, έπεσε σε ενέδρα μαχητών της 90ης ταξιαρχίας της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι κοντά στο χωριό Αλ Σαφίνα, σύμφωνα με ιρακινή στρατιωτική πηγή.

Ο τρομοκράτης φονεύτηκε ύστερα από ακριβείς πληροφορίες που είχαν για τις κινήσεις του οι κυβερνητικοί και τον πέτυχαν ενώ πήγαινε για ψώνια.

Ήταν καταζητούμενος από τις ιρακινές Αρχές για τις εκτελέσεις Ιρακινών στρατιωτών που είχε διαπράξει.

Στο δυτικό και βόρειο Ιράκ συνεχίζονται αμείωτες επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση όλων των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν ενεργοί και την εξουδετέρωση ηγετικών στελεχών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτοι.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι η μετεξέλιξη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ως οργάνωση λυμαίνεται το δυτικό σουνιτικό Ιράκ από το 2003 και μετά, έχοντας δημιουργήσει εκτεταμένα δίκτυα και απολαμβάνοντας ευρείας λαϊκής υποστήριξης.

Η κατάληψη του δυτικού Ιράκ στα μέσα του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος ήταν απλά η απόπειρα αυτών των δυνάμεων να πάρουν την εξουσία στη χώρα. Υπήρχαν ήδη επί μια δεκαετία και θα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Σχετικά άρθρα