Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινά ντρον τίναξαν στον αέρα δύο πλοία της τουρκόφιλης Χαμάς στο λιμάνι της Γάζας

Ισραηλινά ντρον τίναξαν στον αέρα δύο πλοία της τουρκόφιλης Χαμάς στο λιμάνι της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Το Ισραήλ βομβάρδισε πλοία της τουρκόφιλης ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας την Παρασκευή το βράδυ.

Το πλήγμα που πραγματοποίησε ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία με ντρον είναι ο πρώτος βομβαρδισμός στην περιοχή έπειτα από τον πόλεμο του 2014.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «στοχοθέτησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από τη Χαμάς, ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι καταστράφηκαν δύο πλοία χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Πολλά στελέχη της στο πρόσφατο παρελθόν προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ η ίδια η Χαμάς υποστήριξε με όπλα και άνδρες το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά στη γειτονική Αίγυπτο.

Τα μέλη της Χαμάς είναι που πρώτοι χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα ως όπλα, για να πέφτουν πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες στο Ισραήλ, τακτική που αντέγραψαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε δυτικές πρωτεύουσες.

Η Χαμάς έχει μετατρέψει τη Γάζα σε τουρκικό προτεκτοράτο, όπου συχνά στήνονται τουρκοπανηγύρια με τουρκικές σημαίες και πορτρέτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα