Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με βαριές απώλειες ο συριακός στρατός στις μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στη νότια Δαμασκό

Με βαριές απώλειες ο συριακός στρατός στις μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στη νότια Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλαιστίνιοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός αραβικός στρατός υποστηριζόμενος από Παλαιστίνιους παραστρατιωτικούς της Συρίας, εξαπέλυσε την Παρασκευή νέα επίθεση στις θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο προάστιο Χατζάρ Αλ Ασουάντ στα νότια της Δαμασκού.

Της επίθεσης ηγήθηκε η Ρεπουμπλικανική Φρουρά, η προεδρική φρουρά της Συρίας.

Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Al Masdar News, οι κυβερνητικοί κατάφεραν να προωθηθούν εντός της Χατζάρ Αλ Ασουάντ, ωστόσο, δεν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κάποιο σημαντικό στρατηγικό σημείο.

Το Ισλαμικό Κράτος προβάλει ισχυρή αντίσταση στις θέσεις του στο προάστιο Χατζάρ Αλ Ασουάντ και έχει καταφέρει σημαντικές απώλειες στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι η πιο αξιόμαχη τζιχαντιστική οργάνωση στη Συρία και οι άνδρες του διακρίνονται για τον φανατισμό τους στις μάχες.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει δύο συνοικίες-προάστια στα νότια της Δαμασκού. Η μία είναι η Γιάρμουκ, προσφυγική συνοικία Παλαιστινίων και η άλλη η Χατζάρ Αλ Ασουάντ.

Εάν η κυβέρνηση απελευθερώσει αυτές τις περιοχές πλέον θα έχει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη την πρωτεύουσα μετά από αρκετά χρόνια.

Σχετικά άρθρα