Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρμενία: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός λέει “όχι” στον ηγέτη της αντιπολίτευσης για συνομιλίες

Αρμενία: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός λέει “όχι” στον ηγέτη της αντιπολίτευσης για συνομιλίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Εκλογές,

H πολιτική κρίση στην Αρμενία συνεχίζεται, εν μέσω διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Ερεβάν, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Κάρεν Καραπετιάν να απορρίπτει την πρόταση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν να έχουν σήμερα Παρασκευή συνομιλίες για το μέλλον της χώρας.

Ο Καραπετιάν «κρίνει ότι οι διαπραγματεύσεις στις οποίες η μια πλευρά επιβάλλει την ατζέντα της στην άλλη δεν μπορούν να θεωρηθούν διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αράμ Αραρατιάν στο πρακτορείο AFP.

Νωρίτερα ο Πασινιάν είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο Αρμέν Σαρκισιάν, ενώ χθες το βράδυ έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι ο μόνος πιθανός υποψήφιος για την πρωθυπουργία, σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Δημοκρατίας στο κέντρο του Ερεβάν.

«Αν δεν εκλεγώ πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει πρωθυπουργός στην Αρμενία», σημείωσε.

Στις 23 Απριλίου, ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Αρμενίας για περίπου μια δεκαετία, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει οι κατηγορίες ότι χειραγώγησε το Σύνταγμα για να παραμείνει στην εξουσία.

Στη συνέχεια ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Καραπετιάν, που είναι στενός του σύμμαχος και μέλος του κόμματός του.

Σχετικά άρθρα