Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ιρακινές Αρχές συνέλαβαν δουλέμπορο που πωλούσε γυναίκες επί Ισλαμικού Κράτους

Οι ιρακινές Αρχές συνέλαβαν δουλέμπορο που πωλούσε γυναίκες επί Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δουλεμπόριο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο εκπρόσωπος των Αρχών Ασφαλείας του Ιράκ, Γιαχία Ρασούλ, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη συνελήφθησαν επτά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη του Ιράκ, εκ των οποίων ο ένας ήταν δουλέμπορος και πωλούσε γυναίκες που αιχμαλώτιζαν οι άλλοι τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές συνελήφθησαν από τις ιρακινές Αρχές στις συνοικίες Μιθάκ και Χαμάσα της ανατολικής Μοσούλης.

«Ένας από αυτούς πωλούσε γυναίκες κατά τη διάρκεια της σκοτεινής κυριαρχίας του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι άλλοι κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν αστυνομικούς και τους έθαψαν στη Χάσφα», είπε ο Ρασούλ, αναφερόμενος σε ένα λάκκο – ομαδικό τάφο στην περιοχή της Μοσούλης όπου οι τρομοκράτες έριχναν τα άψυχα θύματά τους.

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική της νίκη επί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τον Δεκέμβριο του 2017, αφού απελευθέρωσε όλες τις πόλεις και οικισμούς στα δυτικά της χώρας που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

Ωστόσο, εκατοντάδες -ίσως και χιλιάδες- τρομοκράτες συνεχίζουν τη δράση τους είτε σχηματίζοντας μικρές ομάδες που διεξάγουν συμμοριτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά, είτε συγκροτώντας κρυφούς πυρήνες μέσα στις πόλεις που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι ιρακινές Αρχές διεξάγουν σε καθημερινή βάση εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τόσο στην ύπαιθρο όσο και μέσα στις πόλεις για να εξαρθρώσουν τις τζιχαντιστικές ομάδες και να εξαλείψουν την τρομοκρατική απειλή, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αφού το δυτικό σουνιτικό Ιράκ βρίσκεται σε διαρκή πολεμική κατάσταση από το 2003, δηλαδή από την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν και μετά.

Σχετικά άρθρα