Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός επιτίθεται να διώξει το Ισλαμικό Κράτος από τα νότια της Δαμασκού

Ο συριακός στρατός επιτίθεται να διώξει το Ισλαμικό Κράτος από τα νότια της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός στρατός και οι παραστρατιωτικές μονάδες που μάχονται στο πλευρό του προωθούνται σταθερά στα νότια προάστια της Δαμασκού που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η επίθεση του στρατού επικεντρώνεται στη συνοικία Χατζάρ Αλ Ασουάντ, που μαζί με τη συνοικία Γιάρμουκ αποτελούν τον θύλακα των τζιχαντιστών στη νότια Δαμασκό και τελευταίες περιοχές της συριακής πρωτεύουσας εκτός κυβερνητικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη γραμμή, στη γειτονιά Μααντίγια της συνοικίας Χατζάρ Αλ Ασουάντ, οι κυβερνητικοί υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα, πυροβολικό και αεροπλάνα κατέλαβαν μεγάλο μέρος της βιομηχανικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης μιας μάντρας και πολλών κτιρίων εργοστασίων.

Επίσης, στη γειτονιά Αλ Τζορά ο στρατός κατέλαβε καμιά δεκαριά κτίρια.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι κυβερνητικοί και οι σύμμαχοί τους δεν έχουν επιτεθεί στις θέσεις των τρομοκρατών στη συνοικία Γιάρμουκ.

Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού. Με το μαύρο χρώμα είναι οι συνοικίες που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος. Το βόρειο μέρος του μαύρου θύλακα είναι η συνοικία Γιάρμουκ και το νότιο μέρος η Χατζάρ Αλ Ασουάντ. Με πράσινο είναι γειτονιές που ελέγχουν άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με τις οποίες όμως η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή εκεχειρία

.

Σχετικά άρθρα