Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Λαβρόφ: Η παράδοση S-300 στη Συρία «δεν έχει τακτοποιηθεί» ακόμα

Σεργκέι Λαβρόφ: Η παράδοση S-300 στη Συρία «δεν έχει τακτοποιηθεί» ακόμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα από το Πεκίνο, ότι το ζήτημα της παράδοσης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στη Συρία δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί.

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτό το ζήτημα έχει τακτοποιηθεί», ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. «Γνωρίζουμε τι έχει δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Συζήτησε αυτά τα θέματα με έναν αξιωματούχο του υπουργείο Αμύνης μας, από την άποψη της πρόληψης μιας κατάστασης όπου η Συρία μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκώς προετοιμασμένη σε επιθέσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου.

»Απομένει να δούμε τι αποφάσεις θα λάβει η ρωσική ηγεσία και οι Σύροι αξιωματούχοι. Προφανώς, δεν υπάρχουν μυστικά εδώ. Όλα αυτά μπορούν να ανακοινωθούν».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι υφίσταται συγκεκριμένος κίνδυνος για περισσότερες προκλήσεις από δυτικές χώρες ενάντια στη Συρία.

«Βεβαίως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε περισσότερες προκλήσεις, αν και έχουμε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους εταίρους μας που συμμετείχαν σε αυτή την περιπέτεια», είπε.

Η Μόσχα βρίσκει ανησυχητικά «τα σχέδια για το μέλλον της Συρίας, που οι δυτικοί μας εταίροι εκκολάπτουν».

«Μόλις πρόσφατα άκουσα τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παροτρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποσύρουν στρατεύματα από τη Συρία, ακόμη και αφού ο τελευταίος τρομοκράτης εξαλειφθεί ή εκδιωχθεί από τη χώρα αυτή.

»Ο Γάλλος ηγέτης ήταν πολύ κοντά στο να πει ότι η ξένη παρουσία πρέπει να παραμείνει μόνιμη για την οικοδόμηση της νέας Συρίας», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Αυτή είναι η αποικιακή στάση».

«Θα ζητήσουμε από τους Γάλλους εταίρους μας [να μας πουν] τι ακριβώς έχουν κατά νου, διότι μέχρι στιγμής έχουν πει σε όλα τα επίπεδα ότι ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία επιδιώκει αποκλειστικά την εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής που προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις που το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ερώτηση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η ρωσική ημερήσια εφημερίδα Kommersant δημοσίευσε, σύμφωνα με πηγές της, ως ειλημμένη την απόφαση της Ρωσίας να προμηθεύσει τη Συρία με S-300.

Σχετικά άρθρα