Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τώρα ο Σόιμπλε λέει και στη Γαλλία τι πρέπει να κάνει – Τέταρτο Ράιχ!

Τώρα ο Σόιμπλε λέει και στη Γαλλία τι πρέπει να κάνει – Τέταρτο Ράιχ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γαλλία, Γερμανία, Λιτότητα,

Με απόλυτη αλαζονεία και πρωσική στενοκεφαλιά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο χαλάρωσης των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, σε μια επίδειξη “ποιος είναι το αφεντικό στην Ευρώπη”, ζήτησε από τη Γαλλία να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Γερμανία έχει αποδείξει ότι o περιορισμός της υπερχρέωσης είναι ο σωστός δρόμος για να δημιουργηθεί ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Tagesthemen» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και υπενθύμισε ότι η Γαλλία έχει λάβει δύο παρατάσεις, ενώ έχει τις υψηλότερες κοινωνικές και διοικητικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα πρέπει να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μειωθεί και η ανεργία, σημείωσε και διαφώνησε με την άποψη ότι στη Γαλλία ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις λόγω της πολιτικής λιτότητας.

Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να στηρίξει την Γαλλία στην προσπάθειά της.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ακόμη ότι κανείς δεν θέλει την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανονισμών και ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα για την Ευρώπη την ενίσχυση των επενδύσεων. «Επιπλέον χρέη οδηγούν μόνο στην αναβολή των προβλημάτων, όχι στην λύση τους», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Όσο η Ευρώπη δεν ξεφορτώνεται τους οικονομικούς ναζί του Βερολίνου, τότε μας περιμένουν μόνο τα χειρότερα!

Σχετικά άρθρα