Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντούμα: Οι άνθρωποι του ΟΑΧΟ περιμένουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν έρευνες

Ντούμα: Οι άνθρωποι του ΟΑΧΟ περιμένουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν έρευνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ντούμα, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Το «πράσινο φως» από τα αρμόδια για την ασφάλεια στελέχη του ΟΗΕ αναμένουν οι ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) προκειμένου να αρχίσουν την έρευνά τους για τις επιθέσεις που φέρονται να διαπράχθηκαν με χημικά όπλα στη Ντούμα, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Τζααφάρι.

Μια ομάδα ασφαλείας του ΟΗΕ μπήκε στην Ντούμα την Τρίτη για να αποτιμήσει εάν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ θα μπορούσαν να μεταβούν εκεί σήμερα Τετάρτη, διευκρίνισε ο Σύρος διπλωμάτης στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία.

Νωρίτερα, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει πως εισήλθαν στην Ντούμα «ειδικοί της επιτροπής για τα χημικά όπλα».

Ωστόσο, ο Τζααφάρι ξεκαθάρισε ότι αυτή που μπήκε στη Ντούμα ήταν μια «ομάδα ασφάλειας του ΟΗΕ», η οποία ήθελε «να αποτιμήσει την κατάσταση ασφαλείας στο πεδίο».

Όπως σημείωσε «εάν η ομάδα συμπεράνει πως η κατάσταση είναι εντάξει στην Ντούμα, τότε η αποστολή των ερευνητών θα αρχίσει το έργο της αύριο» (σ.σ. σήμερα Τετάρτη).

«Η συριακή κυβέρνηση κάνει όλα όσα μπορεί για να διευκολύνει το έργο της αποστολής», πρόσθεσε ο Τζααφάρι απευθυνόμενος στο Συμβουλιο Ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα