Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζεντιλόνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί τη χρήση χημικών όπλων

Τζεντιλόνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί τη χρήση χημικών όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ιταλία, Πάολο Τζεντιλόνι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Στις εξελίξεις στη Συρία και στην θέση της χώρας του αναφέρθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή, κάτω σώμα του κοινοβουλίου.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω. Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί την νομιμοποίηση των χημικών όπλων», τόνισε ο κ. Τζεντιλόνι.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην Ντούμα της Συρίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε χρήση χημικών όπλων που προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, εξαιτίας του βέτο που έθεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο δεν επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας.

«Η Ιταλία δεν είναι μια ουδέτερη χώρα, η οποία κάθε φορά διαλέγει με ποιόν να συμπαραταχθεί, με τη Ρωσία ή την Ατλαντική Συμμαχία. Είναι μια σύμμαχος χώρα των ΗΠΑ και η στάση της αυτή χαρακτηρίζεται από συνοχή», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι για την επιχείρηση στη Συρία, την περασμένη εβδομάδα, δεν ζητήθηκε η χρήση των βάσεων ΝΑΤΟ που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι η απάντηση της 14ης Απριλίου, από μέρους των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας «ήταν δικαιολογημένη, με συγκεκριμένους στόχους και περιορισμένης έκτασης» και ότι «δεν υπάρχουν αναφορές σε θύματα στον άμαχο πληθυσμό και ούτε σε παράπλευρες απώλειες».

Σχετικά άρθρα