Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλές από ΗΠΑ στον Άσαντ για νέες «επώδυνες» επιθέσεις στη Συρία

Απειλές από ΗΠΑ στον Άσαντ για νέες «επώδυνες» επιθέσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπασάρ αλ Άσαντ, Νίκι Χάλεϊ, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ ξεκαθάρισε την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον θ’ αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Συρία, μόνο εφόσον επιτευχθούν τρεις στόχοι που έχει θέσει, απειλώντας παράλληλα τον Μπασάρ αλ Άσαντμε νέες “επώδυνες” επιθέσεις.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χάλεϊ αναφέρθηκε στους στόχους των ΗΠΑ: την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα, την ήττα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας «πλεονεκτικής θέσης» για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.

Είναι ο στόχος μας «να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους» είπε η Χάλεϊ.

«Αν ο Άσαντ δεν πιάσει το νόημα (των επιθέσεων του Σαββάτου) θα είναι επώδυνο» δήλωσε μάλιστα η Χάλεϊ.

«Αν ο Άσαντ συνεχίσει (τις επιθετικές του ενέργειες), θα έχουμε νέες (επιθέσεις) και θα είναι επώδυνο» πρόσθεσε εμφατικά.

Ερωτηθείσα αν τελικά θα υπάρξουν νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, ξεκαθάρισε ότι αυτό «εξαρτάται απόλυτα από τον Άσαντ».

«Εμείς δε θα συμμετάσχουμε σε συνομιλίες με τον Άσαντ (…) Αυτός κανονίζει τη ζωή του» σημείωσε σκωπτικά.

Ο Χάλεϊ δήλωσε ότι η επίθεση με χημικά στη Ντούμα της Συρίας ήταν «εξοργιστική, ήταν βάρβαρη και αηδιαστική» προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές ήταν αποτέλεσμα του «σωρευτικού κύματος» των δράσεων του Σύρου προέδρου.

Σχετικά άρθρα