Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακατάπαυστα οι ιρακινές Αρχές συλλαμβάνουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που διαφεύγουν

Ακατάπαυστα οι ιρακινές Αρχές συλλαμβάνουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που διαφεύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Έξι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συμπεριλαμβανομένης μια γυναίκας, συνελήφθησαν σε επιδρομές των ιρακινών Αρχών ασφαλείας στην επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή αναφέρεται ότι στρατιώτες στη Νινευή «συνέλαβαν έξι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας. Όλοι ήταν φυγόδικοι».

«Οι δύο συνελήφθησαν στο χωριό Άμπου Μαρία της Ταλ Αφάρ, ενώ οι υπόλοιποι σε διάφορες περιοχές της Μοσούλης», εξηγεί η ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ακόμα 20 τζιχαντιστές συνελήφθησαν σε συνοικίες της Μοσούλης.

Αν και τον Δεκέμβριο του 2017 η ιρακινή κυβέρνηση διακήρυξε τη στρατιωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, χιλιάδες τζιχαντιστές διαφεύγουν.

Οργανωμένοι σε μικρές ομάδες διεξάγουν ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά, ενώ πυρήνες του ISIS δρουν σε όλες τις πόλεις του δυτικού Ιράκ που απελευθερώθηκαν.

Οι ιρακινές Αρχές διεξάγουν ασταμάτητο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όλους τους τρομοκράτες που παραμένουν ελεύθεροι.

Σχετικά άρθρα