Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δορυφορικές εικόνες από τους στόχους πριν και μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία

Δορυφορικές εικόνες από τους στόχους πριν και μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Μετά τα χτυπήματα ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, η Δαμασκός ισχυρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις της δεν υπέστησαν καταστροφές.

Δορυφορικές εικόνες από τη Συρία που έχει στη διάθεσή του το CNNi, όμως, αποδεικνύουν το αντίθετο -εκτεταμένες ζημιές.

Νωρίς το Σάββατο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τους τρεις στόχους των Δυτικών στη Συρία.

Το CNNi έδωσε τον χάρτη αυτό σε δύο εταιρείες που ασχολούνται με την δορυφορική απεικόνιση, την DigitalGlobe και την Planet.com.

Οι δορυφορικές εικόνες των εταιρειών αυτών δείχνουν, λοιπόν, εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις, που φέρονται να εμπλέκονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκτοξεύοντας 105 πυραύλους σε τρεις στόχους στη Συρία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι και οι τρεις αυτοί στόχοι «σχετίζονται με το χημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ είπε σε δημοσιογράφους ότι η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Η Ρωσία, όμως, ισχυρίστηκε ότι τα συριακά αμυντικά συστήματα αναχαίτισαν 71 από τους 103 πυραύλους cruise.

Σχετικά άρθρα