Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος Πρέσβης: Αν δεχτούμε επίθεση, θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας

Σύρος Πρέσβης: Αν δεχτούμε επίθεση, θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με στρατιωτική απάντηση, εάν δεχθεί πλήγματα από χώρες της Δύσης, απείλησε η Συρία, διά μέσου του πρέσβη της στον ΟΗΕ,τονίζοντας πως “δεν θα έχει άλλη επιλογή” από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν δεχθεί επίθεση.

«Αυτό δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση», είπε ο Μπασάρ Τζααφάρι. Ο Σύρος διπλωμάτης τοποθετήθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία συγκάλεσε η Ρωσία, με θέμα τις «μονομερείς απειλές για άσκηση βίας» κατά της Συρίας.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία κατηγορεί ευθέως την Βρετανία για την «προβοκάτσια» που όπως λέει σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, με την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

«Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα» δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

Σχετικά άρθρα