Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντάρτικο της Αυστρίας στις Βρυξέλλες: Υπέγραψε συμφωνία με την Gazprom

Αντάρτικο της Αυστρίας στις Βρυξέλλες: Υπέγραψε συμφωνία με την Gazprom
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Αγωγός South Stream, Αυστρία, Ρωσία,

Σε γραμμή ευθείας σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο κινείται η Αυστρία.

Την ώρα που Κομισιόν και Μέρκελ μάχονται για να ναυαγήσει ο ρωσικός αγωγός South Stream η κυβέρνηση της Αυστρίας υπογράφει με την Gazprom συμφωνία για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού που θα περάσει από την αυστριακή επικράτεια.

Η υπογραφή της συμφωνίας από τους διευθύνοντες συμβούλους της Gazprom και της ÖMV έγινε στη Βιέννη, λίγο πριν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν φθάσει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας για επίσημη επίσκεψη.

Ο αγωγός South Stream, η κατασκευή του οποίου εκτιμάται ότι θα κοστίσει 40 δισεκ. δολάρια, σχεδιάζεται για να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας προκειμένου να υπάρχει εναλλακτική τροφοδοσία πέραν της Ουκρανίας.

Η ΕΕ ήδη εξαρτάται από τη Ρωσία σε σημαντικό βαθμό για την προμήθεια ενέργειας, καθώς τα κράτη μέλη της προμηθεύονται ήδη πάνω από το ένα τρίτο του αερίου που καταναλώνουν από ρωσικές εταιρείες.

«Αυτή η επενδυτική απόφαση αφορά μια επένδυση στην ασφάλεια των προμηθειών αερίου για την Ευρώπη», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ÖMV, ο Γκέρχαρντ Ρόις, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την τελετή της υπογραφής.

Από την δική του πλευρά ο Αλεξέι Μίλερ, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom , είπε ότι η εταιρεία του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «εποικοδομητικές» επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των προσπαθειών της να εξασφαλίσει την έγκρισή της για την υλοποίηση του σχεδίου για τον South Stream, ενός αγωγού προβλεπόμενης δυναμικότητας 63 δισεκ. κυβικών μέτρων κατ’ έτος.

Σχετικά άρθρα