Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν δήλωσε «αφέντης» της Συρίας και «ενοχλημένος» από το μπρα ντε φερ Ρωσίας-ΗΠΑ

Ο Ερντογάν δήλωσε «αφέντης» της Συρίας και «ενοχλημένος» από το μπρα ντε φερ Ρωσίας-ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τον ρόλο της υπερδύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο προσπαθεί να παίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναλαμβάνοντας να μεσολαβήσει ανάμεσα στον Τραμπ και τον Πούτιν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι εντός της Πέμπτης θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Πούτιν ενώ την Τετάρτη μίλησε με τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο ίδιος επίσης φρόντισε να κάνει για μια ακόμη φορά αναφορά στα «σύνορα της καρδιάς» του, κάνοντας σαφές ότι θεωρεί τη Συρία «έδαφός του» στην οποία θέλει να έχει τον πρώτο λόγο.

Τόνισε ακόμα ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να διακόψει τις σχέσεις της με το Ιράν, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί και η τουρκική κατοχή στη βόρεια Συρία.

«Είμαστε ενοχλημένοι, πρόσθεσε, με το μπρα ντε φερ των χωρών που βασίζονται στις δυνάμεις τους.

»Έχουμε φυσικά σύνορα, όμως, δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στα σύνορα της καρδιάς μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όπου έχουμε αδέλφια που μας έχουν ανάγκη πρέπει να σπεύσουμε.

«Η Άγκυρα θα διατηρήσει τις σχέσεις της και με τις δύο χώρες, καθώς και με το Ιράν.

»Θα διατηρήσει επίσης την παρουσία και τις δραστηριότητές της στη Συρία μέχρι η χώρα να γίνει και πάλι ασφαλής», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι Ερντογάν και Τραμπ συζήτησαν την Τετάρτη το θέμα της συριακής κρίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Σχετικά άρθρα