Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Ποτέ δεν διευκρίνισα το πότε θα χτυπήσουμε στη Συρία

Τραμπ: Ποτέ δεν διευκρίνισα το πότε θα χτυπήσουμε στη Συρία

Τα πλήγματα στη Συρία δεν έχουν προσδιοριστεί χρονικά και μπορεί να πραγματοποιηθούν άμεσα, μπορεί όμως και όχι τόσο σύντομα, ξεκαθάρισε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανατρέποντας εν μέρει τις εντυπώσεις σε σχέση με δήλωσή του την Τετάρτη.

«Ποτέ δεν είπα πότε θα λάβει χώρα μια επίθεση στη Συρία. Μπορεί να είναι πολύ σύντομα ή και καθόλου σύντομα! Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ, υπό την κυβέρνησή μου, έχει κάνει τρομερή δουλειά για να απαλλάξει την περιοχή από το ISIS. Πού είναι το “ευχαριστούμε Αμερική”;», σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Φαίνεται έτσι να ρίχνει τους τόνους σε σχέση με τη δήλωση του της Τετάρτης ότι η Ρωσία «θα πρέπει να ετοιμάζεται» για αμερικανικούς πυραύλους οι οποίοι θα πλήξουν στόχους στη Συρία.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν εξάλλου για ακόμη μία φορά ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» για την απάντηση που θα δώσουν στην φερόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, με τους ηγέτες της Δύσης να διαβουλεύονται για τη μορφή της στρατιωτικής δράσης την οποία θα αναλάβουν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τελική απόφαση για στρατιωτικά πλήγματα δεν έχει ληφθεί ακόμη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει υπεύθυνες τη Ρωσία και τη Συρία για το περιστατικό με τα χημικά όπλα στην Ντούμα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ θα συνεδριάσει εντός της Πέμπτης, ενώ η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι έχει συγκαλέσει επίσης υπουργικό συμβούλιο.

Ακτιβιστές, διασώστες και ιατροί που βρίσκονται στη Συρία αναφέρουν ότι δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα το Σάββατο, λόγω χρήσης χημικών όπλων. Η πόλη στο μεταξύ πέρασε στα χέρια του καθεστώτος Άσαντ και της Ρωσίας.

Το καθεστώς αρνείται κάθε ευθύνη για οποιαδήποτε επίθεση με χημικά όπλα.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειψαν την Ντούμα, σε μια συμφωνημένη εκκένωση της περιοχής πριν αυτή αλλάξει χέρια. Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας αναφέρει ότι πλέον στην πόλη κυματίζει η συριακή σημαία του καθεστώτος και όχι εκείνη με τα τρία αστέρια, την οποία χρησιμοποιεί η συριακή αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα