Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ματαρέλα ετοιμάζει νέες διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Ο Ματαρέλα ετοιμάζει νέες διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ματέο Σαλβίνι, Σέρτζιο Ματαρέλα,

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος διαβουλεύσεων του πρόεδρου της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα με τα πολιτικά κόμματα, σε αναζήτηση λύσης που να οδηγεί σε σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής του ιταλικού κράτους θα κάνει δεκτές τις αντιπροσωπείες των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ την Παρασκευή θα συναντήσει τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας και τον προκάτοχό του, τέως πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο γραμματέας της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο ηγέτης του «αντισυστημικού» Κινήματος Πέντε Αστέρια Λουίτζι Ντι Μάιο δεν αναμένεται τελικώς να έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση πριν από τις νέες διαβουλεύσεις υπό τον πρόεδρο της Ιταλίας.

Οι δύο άνδρες φέρονται ως οι κύριοι διεκδικήτές της πρωθυπουργίας, καθώς ο μεν Μ. Σαλβίνι είναι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος (17,5%) της Κεντροδεξιάς Συμμαχίας (37,25%), πρώτης πολιτικής δύναμης αν αθροιστούν οι ψήφοι και οι έδρες όλων των κομμάτων της στο κοινοβούλιο, ο δε Λ. Ντι Μάιο είναι ο αρχηγός του ισχυρότερου κόμματος (32,5%), το οποίο όμως κατήλθε αυτόνομα και όχι ως τμήμα συνασπισμού στις εκλογές για τη Βουλή και τη Γερουσία.

Σχετικά άρθρα