Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυνάμεις της συριακής εθνοφρουράς συγκεντρώνονται για επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στα νότια της Δαμασκού

Δυνάμεις της συριακής εθνοφρουράς συγκεντρώνονται για επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στα νότια της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μονάδες της συριακής εθνοφρουράς, παραστρατιωτικής δύναμης που υπάγεται στον συριακό στρατό, αναπτύχθηκαν στα νότια προάστια της Δαμασκού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μέρος της συνοικίας Αλ Καντάμ και ολόκληρη τη συνοικία Γιάρμουκ στα νότια της Δαμασκού.

Η κυβέρνηση της Συρίας είχε θέσει ως προτεραιότητά της την απελευθέρωση των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, της Ανατολικής Γούτα, που ελέγχονταν από διάφορες τζιχαντιστικές οργανώσεις και είχε αφήσει για το τέλος τα νότια προάστια που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Εάν η συριακή κυβέρνηση απελευθερώσει και τις νότιες περιοχές της πρωτεύουσας τότε για πρώτη φορά, από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, ολόκληρη η Δαμασκός θα ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Δυνάμεις της συριακής εθνοφρουράς πορεύονται προς τα νότια προάστια της Δαμασκού για να συγκρουστούν με το Ισλαμικό Κράτος.

Με τους τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ να εκκενώνουν, ύστερα από συμφωνία με την κυβέρνηση, τη Ντούμα στην Ανατολική Γούτα, τον τελευταίο ισλαμιστικό θύλακα στα ανατολικά της πρωτεύουσας, η συριακή κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της στα νότια για την τελευταία μάχη της πρωτεύουσας, αυτή απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

Στον πολεμικό χάρτη της Δαμασκού, που ακολουθεί, βλέπετε ανατολικά να παραμένει ακόμα πράσινη -δηλαδή υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών- η Ντούμα και στα νότια του κέντρου της πρωτεύουσας με μαύρο χρώμα τη συνοικία Γιάρμουκ που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα