Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

60 νεκροί και 1.000 τραυματίες από την επίθεση με χημικά αέρια στη Ντούμα της Δαμασκού

60 νεκροί και 1.000 τραυματίες από την επίθεση με χημικά αέρια στη Ντούμα της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Ντούμα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Για 60 νεκρούς και περισσότερους από 1.000 τραυματίες κάνουν λόγο διεθνή πρακτορεία από τον βομβαρδισμό με χημικά όπλα στο ανατολικό προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ και για την οποίο κατηγορείται το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας, ένας συνασπισμός διεθνών οργανώσεων αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία και ο οποίος εδρεύει εν μέρει στο Παρίσι, ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να αυξηθεί.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις παροχής βοήθειας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπόγειες περιοχές όπου έχει εισέλθει το αέριο και εκατοντάδες οικογένειες είχαν αναζητήσει καταφύγιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Η κυβέρνηση της Συρίας, η Μόσχα και η Τεχεράνη διαψεύδουν ότι η τζιχαντοκρατούμενη περιοχή βομβαρδίστηκε με χημικά όπλα.

Χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Γερμανία, θεωρούν δεδομένη την ευθύνη της συριακής κυβέρνησης.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες με θύματα παιδιά και ενήλικες αμάχους, αλλά προς το παρόν καμία ανεξάρτητη πηγή δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των εικόνων.

Σχετικά άρθρα