Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Συρία κατηγορούν το Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση – Σκοτώθηκαν και Ιρανοί

Ρωσία και Συρία κατηγορούν το Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση – Σκοτώθηκαν και Ιρανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ, Χομς (Έμεσα),

Η Δαμασκός κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διεξήγαγε την επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Χομς στην κεντρική Συρία τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 μαχητές μεταξύ των οποίων και Ιρανοί.

«Η ισραηλινή επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Τ-4 εξαπολύθηκε από αεροσκάφη F-15 που εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους πάνω από το έδαφος του Λιβάνου», σύμφωνα με στρατιωτική πηγή την οποία επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο SANA.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν την επίθεση, ζητώντας εξηγήσεις από το Ισραήλ.

«Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι ώθησε το Ισραήλ να κάνει αυτό το βήμα, ποιος ενδέχεται να άσκησε πιέσεις και αν επρόκειτο για μια ανεξάρτητη απόφαση», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής αρμόδιας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ.

Από την πλευρά της η ισραηλινή πρεσβεία στη Ρωσία, όπως και ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Οι Ρώσοι συμφωνούν ότι ήταν το Ισραήλ

Στην ισραηλική Πολεμική Αεροπορία αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την πυραυλική επίθεση με τους τουλάχιστον 14 νεκρούς στο στρατιωτικό αεροδρομιο Τ-4 στη Χομς της Συρίας. Παράλληλα διευκρίνισε ότι κανείς από τους Ρώσους συμβούλους που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση δεν έχει τραυματιστεί.

«Στις 9 Απριλίου από τις 03.25 (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) ως τις 03.53 δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 από το έδαφος του Λιβάνου χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο.

»Οι μονάδες αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψαν πέντε κατευθυνόμενους πυραύλους», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

14 νεκροί

Τουλάχιστον 14 μαχητές, μεταξύ των οποίων και Ιρανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση με πυραύλους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ να διαψεύδουν ότι εξαπέλυσαν την επίθεση.

Η βάση αυτή είναι χτισμένη σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή της ερήμου, όπου βρίσκονται τα βασικά κοιτάσματα φυσικού αερίου της Συρίας.

Ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους μέχρι πέρυσι οπότε το ανακατέλαβε ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του με την ισχυρή στήριξη της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στη βάση αυτή έχουν αναπτυχθεί ρωσικές, ιρανικές δυνάμεις και μέλη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ.

Σχετικά άρθρα