Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λευκός Οίκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης στο καθεστώς της Δαμασκού

Ο Λευκός Οίκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης στο καθεστώς της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντούμα, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

«Ανοιχτό» άφησε υψηλός αξιωματούχος του Λευκού Οίκου το ενδεχόμενο πυραυλικής «απάντησης» στο καθεστώς της Δαμασκού, μετά τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στους βομβαρδισμούς του ισλαμιστικού θύλακα της Ντούμα στα ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας.

«Δε θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας, Τόμας Μπόσερτ.

«Εξετάζουμε την επίθεση» έσπευσε να προσθέσει, ενώ τόνισε πως οι φωτογραφίες από το συμβάν είναι «φρικτές».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε δριμύτατα «πυρά» προς τη Ρωσία και το Ιράν, επισημαίνοντας πως «είναι υπεύθυνες, γιατί στηρίζουν τον Άσαντ».

Ο ίδιος, παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προκειμένου η διεθνής κοινότητα να αποκτήσει πρόσβαση στη Συρία και να προσφέρει την αναγκαία ιατρική περίθαλψη στους αμάχους.

«Πολλοί νεκροί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη χημική επίθεση στη Συρία.

»Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο» έγραψε ο Τραμπ.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Σύρο πρόεδρο «ζώο» και τόνισε πως «πρέπει να πληρώσει μεγάλο τίμημα».

Η Ντούμα είναι ο τελευταίος ισλαμιστικός θύλακας στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα. Πολιορκείται από τον συριακό στρατό και μέσα σε αυτή είναι οχυρωμένη η τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα