Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν «χρήσιμο ηλίθιο του Κρεμλίνου»

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν «χρήσιμο ηλίθιο του Κρεμλίνου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μπόρις Τζόνσον, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Τζέρεμι Κόρμπιν,

«Χρήσιμο ηλίθιο του Κρεμλίνου» χαρακτήρισε τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, εξαιτίας της στάσης του στην υπόθεση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι.

Ο Τζόνσον σε άρθρο του στην εφημερίδα The Sunday Times επισήμανε ότι ο Κόρμπιν προσφέρει ψευδή αξιοπιστία στην «προπαγάνδα» της Μόσχας, αρνούμενος να στηρίξει «απερίφραστα» την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με το άρθρο του Βρετανού υπουργού, το Κρεμλίνο καταβάλλει «μια κυνική προσπάθεια να συγκαλύψει τα άβολα γεγονότα κάτω από μια χιονοστιβάδα παραπληροφόρησης και ψεμάτων».

Ο Τζόνσον επισημαίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση και τα κρατικά μέσα της χώρας έχουν εφεύρει 29 θεωρίες για την επίθεση.

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που βοηθά το Κρεμλίνο και προσφέρει ψευδή αξιοπιστία στην επίθεση προπαγάνδας του και αυτό είναι όταν πολιτικοί από τις στοχοποιημένες χώρες συμμετέχουν σε αυτή», τόνισε.

«Δυστυχώς καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή», καταλήγει ο Τζόνσον.

Εκπρόσωπος των Εργατικών απάντησε: «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ευθύνεται η Ρωσία, έμμεσα ή άμεσα, και ότι οι ρωσικές Αρχές πρέπει να λογοδοτήσουν βάσει των στοιχείων».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τζόνσον «έγινε ρεζίλι και υπονόμευσε την κυβέρνηση παρερμηνεύοντας όσα του είπαν οι ειδικοί σε χημικά όπλα του Porton Down».

Σχετικά άρθρα