Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: O δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Μίνστερ είναι Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα

DW: O δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Μίνστερ είναι Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Τρομοκρατία,

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης με βαν στο Μίνστερ της Γερμανίας, είναι, όπως όλα δείχνουν, ένας 49χρονος Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα, γνωστός στην Αστυνομία. Όλα συγκλίνουν ότι η επίθεση δεν είχε τρομοκρατικό υπόβαθρο, γράφει η DW.

Περίπου στις τέσσερις και μισή ώρα Ελλάδας (15.30 τοπική ώρα) ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους που κάθονταν στα τραπεζάκια κέντρου στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης Μίνστερ, μια πόλη 309.000 κατοίκων, 125 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντίσελντορφ, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών οι νεκροί της επίθεσης είναι τουλάχιστον δύο, ενώ 20 είναι οι τραυματίες, έξι από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Νεκρός είναι και ο δράστης, ο οποίος μετά την επίθεση αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο όχημα.

Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον αυτόχειρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης ήταν ο 49χρονος Γερμανός Γενς Ρ., ο οποίος διέμενε στο Μίνστερ, δεν είχε μεταναστευτικό υπόβαθρο και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και οι ραδιοφωνίες WDR και NDR μεταδίδουν μάλιστα ότι ο δράστης είχε καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές σε δύο περιπτώσεις το 2014 και το 2016.

Από την πλευρά της ωστόσο η αρμόδια αστυνομία του Μίνστερ δεν θέλησε ούτε να διαψεύσει, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει, μέχρι στιγμής τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Αύριο η ενημέρωση για την πρόοδο των ερευνών

Σχεδόν αντανακλαστικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες στο Μίνστερ θεώρησαν ότι η επίθεση με το φορτηγάκι έχει τρομοκρατικό υπόβαθρο.

Κατά πάσα πιθανότητα αύριο η Αστυνομία του Μίνστερ αναμένεται να ενημερώσει για την πρόοδο των ερευνών που διεξάγονται και στην κατοικία του 49χρονου, αλλά και για το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε μέσα στο όχημα του δράστη.

Γεγονός πάντως είναι ότι η αστυνομία ερευνά προς κάθε κατεύθυνση.

Οι αστυνομικές Αρχές διερευνούν ακόμα και τις πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων που ισχυρίζονται ότι είδαν ένα ή δύο άτομα να εγκαταλείπουν το όχημα του δράστη μετά την επίθεση.

Σχετικά άρθρα