Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Εφρίν από έκρηξη βόμβας των Κούρδων

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Εφρίν από έκρηξη βόμβας των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ακόμα τραυματίστηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, σε επίθεση που πραγματοποίησαν Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), στην τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι μαχητές των YPG τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε τουρκικό κατάλυμα στο κέντρο της Εφρίν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν οι στρατιώτες.

Ο τουρκικός στρατός μαζί με μισθοφορικές τζιχαντιστικές συμμορίες εξαπέλυσε επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν -επιχείριση «Κλάδος Ελαίας»- στις 20 Ιανουαρίου.

Στις 18 Μαρτίου οι Κούρδοι υπερασπιστές της Εφρίν αποχώρησαν από την πόλη, για να μην σφαγιαστεί ο άμαχος πληθυσμός από τους Τούρκους.

Την ίδια ημέρα οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους κατέλαβαν την Εφρίν.

Οι Κούρδοι των YPG δήλωσαν στις 18 Μαρτίου ότι η μάχη για την Εφρίν δεν τελείωσε με την κατάληψή της αλλά αλλάζει από τακτικός πόλεμος σε ανταρτοπόλεμο.

Σχετικά άρθρα