Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική φάλαγγα με 100 οχήματα εισήλθε βαθιά στη βορειοδυτική Συρία (βίντεο+χάρτης)

Τουρκική φάλαγγα με 100 οχήματα εισήλθε βαθιά στη βορειοδυτική Συρία (βίντεο+χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια),

Η Τουρκία, με τις πλάτες της Ρωσίας και του Ιράν, συνεχίζει να διεισδύει όλο και πιο βαθιά στην επικράτεια της Συρίας, με την κυβέρνηση της Δαμασκού να παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει την κατάληψη της βορειοδυτικής της επικράτειας από τους Τούρκους.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, μια μεγάλη φάλαγγα τουρκικών τεθωρακισμένων έφθασε στην επαρχία Χάμα της βορειοδυτικής Συρίας για να εγκαθιδρύσει ένα νέο τουρκικό φυλάκιο-βάση.

Το νέο τουρκικό οχυρό («παρατηρητήριο») θα στηθεί στην κωμόπολη Μορέκ που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της τουρκόφιλης οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα οχήματα.

Πρόκειται για το ένατο στη σειρά τουρκικό «παρατηρητήριο» που δημιουργείται κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τον συριακό στρατό από τους ισλαμιστές και τζιχαντιστές που ελέγχουν την επαρχία Ιντλίμπ και μέρος των επαρχιών Χαλιπιού και Χάμα στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τουρκία προχωρά κανονικά, με τις «ευλογίες» Ρωσίας και Ιράν, στη μετατροπή της βορειοδυτικής Συρίας σε προτεκτοράτο της.

Δείτε σε βίντεο την τουρκική φάλαγγα:

Πολεμικός χάρτης

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, τα μπλε φυλάκια δείχνουν που έχουν στηθεί τουρκικές βάσεις, ενώ το εικονίδιο με το φορτηγό μέσα σε κίτρινο περίγραμμα το σημείο που θα δημιουργηθεί το νέο τουρκικό «παρατηρητήριο».

Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση. Με πράσινο λαδί η τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία. Με πράσινο ανοιχτό τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα και η Αχράρ Αλ Σαμ στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χαλεπιού και Χάμα.

Σχετικά άρθρα