Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος βουλευτής στον Τούρκο Πρέσβη: «Ο στρατός σας και οι τζιχαντιστές σας διαπράττουν εγκλήματα πολέμου»

Γάλλος βουλευτής στον Τούρκο Πρέσβη: «Ο στρατός σας και οι τζιχαντιστές σας διαπράττουν εγκλήματα πολέμου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Γαλλία, Διπλωματικό Σώμα, Εφρίν, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Στις 3 Απριλίου σε συνεδρίαση Επιτροπής του Γαλλικού Κοινοβουλίου, στην οποία παρέστη και ο Τούρκος Πρέσβης στο Παρίσι και πρώην αξιωματούχος της MİT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας), Ισμαήλ Χακί Μουσά, ο Γάλλος κομμουνιστής βουλευτής Ζαν Πολ Λεκόκ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο καθεστώς Ερντογάν και στα εγκλήματα που διαπράττει τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στη βόρεια Συρία.

Ο βουλευτής Λεκόκ αφού αποκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δικτάτορα» τόνισε ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας «καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία», μια συμπεριφορά που είναι απέναντι στις γαλλικές αξίες.

Κατηγόρησε την Τουρκία για τακτικές Γκουαντάναμο, σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα, υπενθύμισε τις δολοφονίες των τριών Κουρδισσών πολιτικών στελεχών στο Παρίσι το 2013 από πράκτορες της MİT και αναφερόμενος στην κατάσταση στη Συρία και ειδικότερα στην τουρκική εισβολή στην Εφρίν, είπε:

«Ισχυρίζεστε ότι προστατεύετε τα σύνορά σας αλλά εσείς πραγματοποιείτε εισβολή.

»Οι στρατιωτικές σας μονάδες και οι μισθοφόροι σας από το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν οργανωμένες λεηλασίες, σφαγές και εγκλήματα πολέμου και εποικίζετε τη Συρία με αυτούς τους βάρβαρους ξανά.

»Από τη δική σας οπτική είναι ευκαιρία για μια εθνοκάθαρση».

Υπενθυμίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων πριν έναν αιώνα, ο Λεκόκ είπε ότι οι ίδιες πρακτικές εφαρμόζονται σήμερα στην Εφρίν με τις ίδιες δικαιολογίες.

«Βομβαρδίζετε νοσοκομεία, πολίτες και παιδιά υπό το πρόσχημα ότι μάχεστε την τρομοκρατία. Υπό αυτές τις συνθήκες να σας θεωρεί η Γαλλία συμμάχους είναι ντροπιαστικό.

»Ο λαός μας έχει σοκαριστεί με την τουρκική αλαζονεία, βία και τρομοκρατία. Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποσταθεροποιήσετε τη Ροζάβα [συριακό Κουρδιστάν, βόρεια Συρία].

»Οι Κούρδοι έχουν πολλούς φίλους στη Γαλλία. Θα σταθούμε στο πλευρό τους για την ειρήνη».

Σχετικά άρθρα