Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκαν Τουρκοαμερικανοί τραμπούκοι του Ερντογάν

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκαν Τουρκοαμερικανοί τραμπούκοι του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ουάσιγκτον, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Σε ενός έτους φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο Αμερικανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής, για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια που είχαν ξεσπάσει ανάμεσα στην ομάδα ασφαλείας του Πρόεδρου Ερντογάν και Κούρδους διαδηλωτές έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Οι δύο άνδρες, που είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο, με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, παραδέχθηκαν στο δικαστήριο την ενοχή τους στο πλαίσιο ενός διακανονισμού που προέβλεπε την απαλλαγή τους από την κατηγορία για «έγκλημα μίσους».

Στα τέλη Μαρτίου, οι δικαστικές Αρχές απέσυραν τις κατηγορίες για 11 σωματοφύλακες του Ερντογάν, που φέρονταν ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Επιπλέον, οι εισαγγελικές Αρχές είχαν αποφασίσει να αποσύρουν τις κατηγορίες για άλλους τέσσερις σωματοφύλακες μια μέρα πριν από την συνάντηση του αντιπρόεδρου Μάικ Πενς με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Φεβρουάριο όταν οι Αρχές απέσυραν τις κατηγορίες για άλλους εφτά από τους άνδρες ασφαλείας, μόλις μια μέρα πριν από τη συνάντηση του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα.

Η βίαιη επίθεση, που είχε εκτυλιχτεί έξω από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και είχε προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, γεγονός που τελικά οδήγησε στην απόφαση της Ουάσιγκτον να αναστείλει την πώληση όπλων στην υπηρεσία προστασίας του Τούρκου Προέδρου.

Σχετικά άρθρα