Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκιουλέν: Η Τουρκία έκανε “αεροπειρατεία” σε ανθρώπους από το Κόσοβο

Γκιουλέν: Η Τουρκία έκανε “αεροπειρατεία” σε ανθρώπους από το Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Βαλκάνια, Κόσοβο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ραμούς Χαραντινάι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν χαρακτήρισε την επιχείρηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στο Κόσοβο, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και μεταφορά στην Τουρκία έξι Τούρκων φερόμενων ως μελών της οργάνωσής του, ως «αεροπειρατεία».

Σε ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Τούρκος ιεροκήρυκας που έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ από το 1999 και χαρακτηρίστηκε «τρομοκράτης» τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς Ερντογάν, που τον κατηγορεί και για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2015, αναφέρει:

«Βιώνουμε ταραγμένους καιρούς και μας έπληξε μια συμφορά… Πρόσφατα ‘’αεροπειρατές’’ έκαναν αεροπειρατεία σε ανθρώπους από το Κόσοβο».

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο Γκιουλέν συγκρίνει το Κοσσυφοπέδιο με το Πακιστάν και τη Μιανμάρ, όπου η ΜΙΤ έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιχειρήσεις για τη σύλληψη οπαδών του.

«Αυτό ουσιαστικά είναι αεροπειρατεία ανθρώπων, τους αποκαλώ αεροπειρατές αλλά δεν είναι αρκετό…

»Έχουν κάνει αεροπειρατεία σε ανθρώπους, μερικές φορές σκότωσαν ανθρώπους ή τους άφησαν στην ερημιά.

»Ο ορισμός μου για αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να κάνει κάποιος ανθρώπους να αισθανθούν άβολα, αλλά είναι πραγματικά αεροπειρατεία» δήλωσε ακόμη ο Γκιουλέν.

Αξιοσημείωτο χαρακτηρίζεται ωστόσο το γεγονός ότι από το μήνυμά του έλειπε κάθε ονομαστική αναφορά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν υπήρξε και καμία αναφορά απέναντι στην κυβέρνηση και τις αρχές του Κοσόβου.

Υπενθυμίζεται 19 Μαρτίου οι Αρχές του Κοσόβου συνέλαβαν πέντε Τούρκους υπαλλήλους τουρκικών κολεγίων και έναν Τούρκο γιατρό, οι οποίοι όλοι φέρονται να συνδέονται με επονομαζόμενο «δίκτυο Γκιουλέν».

Μετά την απέλασή τους, οι τουρκικές Αρχές αποκάλυψαν την μυστική επιχείρηση της ΜΙΤ, κάνοντας λόγο για συνεργασία με τις Αρχές του Κοσόβου, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ραμούς Χαραντινάι να δηλώνει πως οι Τούρκοι απελάθηκαν χωρίς να το γνωρίζει.

Η επιχείρηση της ΜΙΤ στο Κόσοβο, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη χώρα, με τον πρωθυπουργό να καρατομεί το διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών και τον υπουργό Εσωτερικών, αλλά και να ξεκινά μια αντιπαράθεση με την Άγκυρα για την ανάμειξή της στο εσωτερικό της χώρας του.

Σχετικά άρθρα