Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερη η Μίριαμ από το Σουδάν που είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή βαπτίστηκε χριστιανή

Ελεύθερη η Μίριαμ από το Σουδάν που είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή βαπτίστηκε χριστιανή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σουδάν,

Μετά από τον παγκόσμιο σάλο και τις παγκόσμιες αντιδράσεις, ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η γυναίκα από το Σουδάν που είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή έγινε χριστιανή, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της.

Η Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ, κόρη μουσουλμάνου αλλά χριστιανή η ίδια όπως και ο σύζυγός της, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σουδάν σε θάνατο δι’ απαγχονισμού στις 15 Μαΐου με βάση τον ισλαμικό νόμο που εφαρμόζεται στη χώρα και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος.

Η υπόθεση της 27χρονης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη Δύση και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ισάγκ «απελευθερώθηκε», δήλωσε ο Μοχάναντ Μουστάφα. «Είναι πλέον εκτός της φυλακής», πρόσθεσε.

Meriam-Ibrahim-with-her-d

«Το εφετείο διέταξε την απελευθέρωση της Μίριαμ Γιαχία και την ακύρωση της (προηγούμενης) απόφασης», είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το πρακτορείο του Σουδάν SUNA.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει στις 31 Μαΐου ότι Σουδανοί αξιωματούχοι εργάζονται για την απελευθέρωση της γυναίκας.

Η 27χρονη, μητέρα ενός αγοριού 20 μηνών που βρισκόταν στη φυλακή μαζί της, καταδικάστηκε επίσης σε 100 μαστιγώσεις για «μοιχεία».

Σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο της σαρίας μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να παντρευτεί μη μουσουλμάνο και κάθε γάμος τέτοιου είδους θεωρείται μοιχεία.

Η Ισάγκ ήταν έγκυος όταν καταδικάστηκε και γέννησε στη φυλακή ένα κοριτσάκι δώδεκα ημέρες αφού καταδικάστηκε σε θάνατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το κελί που μοιραζόταν με άλλες γυναίκες σε μια κλινική της φυλακής.

Ο Μουστάφα και τέσσερις ακόμη δικηγόροι ειδικευμένοι στα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν αναλάβει την υπεράσπιση της Ισάγκ δωρεάν. Είχαν ασκήσει έφεση στην καταδίκη της, η οποία εξετάστηκε από μια επιτροπή τριών δικαστών.

Σχετικά άρθρα