Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφθασαν στη Συρία οι Γάλλοι στρατιώτες που υποσχέθηκε ο Μακρόν στους Κούρδους

Έφθασαν στη Συρία οι Γάλλοι στρατιώτες που υποσχέθηκε ο Μακρόν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη βόρεια Συρία, στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα) και αναπτύχθηκαν στο πλευρό των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Τουλάχιστον 50 Γάλλοι στρατιώτες εθεάθησαν στην παραμεθόριο πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία τελεί υπό κουρδικό έλεγχο.

Η Τελ Αμπιάντ βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και είναι μια πόλη συνοριακό πέρασμα, την οποία θέλει επίσης να κατακτήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δέχθηκε αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι και τους διαβεβαίωσε ότι Γάλλοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό τους.

Οι Γάλλοι έρχονται να ενισχύσουν τις ήδη σημαντικές αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η είδηση ότι η Γαλλία θα στείλει στρατό στη Συρία προκάλεσε την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφθασε στο σημείο να υπενθυμίζει στους Γάλλους τις ήττες τους από τον τουρκικό στρατό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν ότι Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιώτες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ρουμαϊλάν, στη βορειοανατολική Συρία (επαρχία Χασάκα), το οποίο βρίσκεται στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη και έχει μετατραπεί σε αεροπορική βάση του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Από εκεί κατευθύνθηκαν προς Τελ Αμπιάντ και Μανμπίτζ.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ήταν ένα παλιό στρατιωτικό της Συρίας, το οποίο ανασκευάστηκε και επεκτάθηκε ο αεροδιάδρομός του από τους Αμερικανούς πριν δύο χρόνια, για να εφοδιάζονται από αυτό οι Κούρδοι στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Γαλλικό στρατόπεδο έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό στα νότια της πόλης Κόμπανι.

Τα γαλλικά στρατεύματα στη Συρία είναι μήνυμα ότι όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ δεν θα επιτρέψει άλλη τουρκική επιθετικότητα και επέκταση στην περιοχή.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη της περιοχής:

Πολεμικός χάρτης της βόρειας Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με γαλάζιο χρώμα τα τουρκοκρατούμενα εδάφη. Με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ και με κόκκινο σκούρο η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ. Με πορτοκαλί οι Ρώσοι.

Σχετικά άρθρα