Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Eρντογάν συλλαμβάνει 15 φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις στην Εφρίν

O Eρντογάν συλλαμβάνει 15 φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τη σύλληψη 15 φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις του στρατού στην Εφρίν, διέταξαν οι τουρκικές αρχές, όπως ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποίηθηκε τον περασμένο μήνα, όταν μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Boğaziçi) της Κωνσταντινούπολης οργάνωσε μια εκδήλωση υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και μοίραζε λουκούμια από έναν πάγκο που είχε στήσει στον χώρο του ιδρύματος.

Άλλοι φοιτητές οργάνωσαν αντιδιαδήλωση, υψώνοντας ένα πανό που έγραφε “Η εισβολή, η σφαγή, δεν γίνεται να γιορτάζονται με λουκούμια”. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους αποκάλεσε “τρομοκράτες” και οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι φοιτητές ενήργησαν σε συμφωνία με τους Κούρδους πολιτοφύλακες και “επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ως δυνάμεις εισβολής που κάνουν χρήση βίας και κατά συνέπεια εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες στην περιοχή”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μετά την αντιπολεμική κινητοποίηση ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί στους φοιτητές να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. “Θα βρούμε αυτούς τους τρομοκράτες φοιτητές και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Δεν θα δώσουμε σ’ αυτούς τους τρομοκράτες, κομμουνιστές νεαρούς το δικαίωμα να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια αυτά. Θα αρπάξουμε αυτούς τους περιθωριακούς από το αυτί και θα τους χτυπήσουμε στο έδαφος” είπε σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Σχετικά άρθρα