Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

400 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος διείσδυσαν στη δυτική έρημο του Ιράκ από τη Συρία

400 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος διείσδυσαν στη δυτική έρημο του Ιράκ από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Μια ισχυρή δύναμη 400 περίπου τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατάφερε να διεισδύσει στο Ιράκ από το έδαφος της Συρίας και σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ενάντια σε ιρακινούς στόχους, σύμφωνα με ιρακινή πηγή ασφαλείας.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνουν ότι περίπου 400 εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων και ξένων εθελοντών, βρίσκονται στις Γουαντί Χαουράν και Γουαντί Αλ Καντφ στα δυτικά της Άνμπαρ, οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο Ιράκ από τη Συρία», είπε πηγή της ιρακινής Ασφάλειας σε τοπικά Μέσα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στόχος αυτών των τζιχαντιστών είναι να εξαπολύσουν επιθέσεις στις περιοχές που πριν μερικούς μήνες απελευθέρωσε ο ιρακινός στρατός στην Άνμπαρ.

Δεν παρέλειψε αυτή η πηγή να κατηγορήσει και τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ότι απέτυχε να πλήξει αυτούς τους εξτρεμιστές αν και είχε λάβει επιβεβαιωμένες αναφορές για την παρουσία τους στην έρημο της Άνμπαρ.

Εάν δεν αναλάβει να τους βομβαρδίσει άμεσα η ιρακινή πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ίσως αυτοί οι 400 πιθανόν να αποτελέσουν νέα «μαγιά» συσπείρωσης τρομοκρατών και αναβίωσης του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική έρημο του Ιράκ.

Σχετικά άρθρα