Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ναι” από Μιανμάρ στον ΟΗΕ για να εξετάσει την υπόθεση της “εθνοκάθαρσης” των Ροχίνγκια

“Ναι” από Μιανμάρ στον ΟΗΕ για να εξετάσει την υπόθεση της “εθνοκάθαρσης” των Ροχίνγκια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μιανμάρ, Μπαγκλαντές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ροχίνγκια (Μουσουλμάνοι Μιανμάρ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

Την απόφαση να επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επισκεφθεί τη χώρα έλαβε η κυβέρνηση της Μιανμάρ, χωρίς να ξεκαθαρίσει ωστόσο αν οι πρεσβευτές του οργανισμού θα μπορέσουν να μεταβούν στην Πολιτεία Ραχίν.

Σχεδόν 700.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια που ζούσαν στη δυτική Μιανμάρ, χώρα όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι βουδιστές, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Αύγουστο και να καταφύγουν στο Μπαγκλαντές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ζητήσει να επισκεφθεί τη χώρα τον Φεβρουάριο, όμως η κυβέρνηση της Μιανμάρ είχε απαντήσει ότι «δεν είναι καλή στιγμή».

Ο Περουβιανός πρεσβευτής Γκουστάβο Μέσα- Κουάντρα που ασκεί χρέη προέδρου του Συμβουλίου επεσήμανε ότι οι λεπτομέρειες της επίσκεψης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και κυρίως αν το Συμβούλιο θα μπορέσει να μεταβεί στην Πολιτεία Ραχίν.

«Προφανώς μας ενδιαφέρει η Πολιτεία Ραχίν», ανέφερε ο Μέσα- Κουάντρα. «Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μια επίσκεψη στο σημείο για να κατανοήσουμε» την κατάσταση, πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται επίσης να επισκεφθεί τον καταυλισμό των προσφύγων Ροχίνγκια στο Κοξ Μπαζάρ του Μπαγκλαντές, χωρίς να έχει ανακοινώσει την ημερομηνία της επίσκεψης.

Η Μιανμάρ διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί εθνοκάθαρσης των Ροχίνγκια, υποστηρίζοντας ότι απλώς αντέδρασε στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν μουσουλμάνοι αντάρτες.

Σχετικά άρθρα