Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί κομάντος εντόπισαν και σκότωσαν στην έρημο τον «Σφαγέα» του Ισλαμικού Κράτους

Ιρακινοί κομάντος εντόπισαν και σκότωσαν στην έρημο τον «Σφαγέα» του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την Κυριακή μια αιφνιδιαστική καταδρομική επιχείριση στην επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, καταφέροντας να σκοτώσουν δέκα τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Μεταξύ των νεκρών ισλαμιστών είναι και ένας σημαντικός οπλαρχηγός της οργάνωσης, ο Άμπου Τάχα Αλ Τούνσι (Τυνήσιος), με το κωδικό όνομα «Σφαγέας» του ISIS, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών που επικαλούνται τοπικά Μέσα.

Όπως μεταδίδει το Shafaq News, οι ιρακινές Αρχές είχαν πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη ομάδα τρομοκρατών σχεδίαζε να επιτεθεί σε θέση των δυνάμεων ασφαλείας στην έρημο της Άνμπαρ.

«Αμέσως, οι στρατιώτες ξεκίνησαν το κυνήγι των τζιχαντιστών του ISIS, που είχαν την κρυψώνα τους στην έρημο της Άνμπαρ, καταφέροντας να σκοτώσουν δέκα από αυτούς».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα και τις πηγές της, «μεταξύ των σκοτωμένων στην επιχείριση είναι ο Άμπου Τάχα Αλ Τούνσι, γνωστός και ως ο “Σφαγέας” και εννέα από τους συντρόφους του».

Στο σημείο που σκότωσαν τους τρομοκράτες, οι στρατιώτες ανακάλυψαν και ένα κρυφό τούνελ που το χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές.

Αν και η κυβέρνηση του Ιράκ κήρυξε τη στρατιωτική της νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους τον Νοέμβριο του 2017, οι τζιχαντιστές δεν έχουν εξαλειφθεί από το Ιράκ.

Διασκορπισμένοι σε μικρές ομάδες κρύβονται στην έρημο και στα βουνά και διεξάγουν ανταρτοπόλεμο κατά της ιρακινής κυβέρνησης.

Κρυφοί πυρήνες τους υπάρχουν και μέσα στις πόλεις, εξαπολύοντας συχνά τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα