Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι πήραν πίσω από τους Τούρκους την πόλη Τελ Ριφάτ – Εμπλοκή με Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές

Οι Ρώσοι πήραν πίσω από τους Τούρκους την πόλη Τελ Ριφάτ – Εμπλοκή με Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ουιγούροι, Ρωσία, Συρία, Τελ Ριφάτ, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο ρωσικός στρατός εισήλθε ξανά στην πόλη Τελ Ριφάτ της βορειοδυτικής Συρίας, βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, την οποία είχε παραδώσει πριν μερικές ημέρες στους Τούρκους.

Η ειρηνική ανακατάληψη της πόλης από τους Ρώσους έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι Ρώσοι, όπως μεταδίδει το Al Masdar News, είχαν συμφωνήσει να δώσουν στους Τούρκους και στους ισλαμιστές μισθοφόρους τους την Τελ Ριφάτ και να πάρουν ως αντάλλαγμα την πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Η Τζισρ Αλ Σούγκουρ ελέγχεται από το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, του οποίου οι άνδρες είναι Τουρκομογγόλοι από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στην κεντρική Ασία και Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.

Οι Τουρκομογγόλοι εκδίωξαν από την Τζισρ Αλ Σούγκουρ τους κατοίκους της και την εποίκισαν. Λέγεται ότι είναι 5.000 τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους.

Όλοι αυτοί έφτασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας και στο παρελθόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί ότι είχε σχέδιο εποικισμού της βορειοδυτικής Συρίας με τουρκικές φυλές από την κεντρική Ασία και την Κίνα.

Από ό,τι φαίνεται η Τουρκία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τη συμφωνία της με τη Ρωσία, δηλαδή να πάρει τους Τουρκομογγόλους από την Τζισρ Αλ Σούγκουρ και να την επιστρέψει στους κατοίκους της, οι οποίοι είναι αλαουίτες, δηλαδή ομόθρησκοι του Μπασάρ Αλ Άσαντ, του προέδρου της Συρίας, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να πάρουν πίσω την Τελ Ριφάτ.

Το Al Masdar News επιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή πόλεων θα συνεχιστούν.

Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο ανοιχτό τουρκόφιλοι τζιχαντιστές και με πράσινο σκούρο η συριακή Αλ Κάιντα. Με πορτοκαλί οι Ρώσοι.

Σχετικά άρθρα