Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πόρνες» οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Γουάινστιν, σύμφωνα με τον Πεσκόφ

«Πόρνες» οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Γουάινστιν, σύμφωνα με τον Πεσκόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Σεξουαλική Παρενόχληση, Χόλιγουντ,

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τις ηθοποιούς του Χόλιγουντ που ισχυρίστηκαν δημόσια ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ως «πόρνες», επισημαίνοντας ότι έπρεπε να είχαν μιλήσει νωρίτερα αλλά επέλεξαν να σωπάσουν για προσωπικό τους οικονομικό όφελος.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα παραπάνω προκλητικά σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τον Ρώσο βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες.

Το σκάνδαλο που έχει προκληθεί συγκρίνεται από μεγάλη μερίδα του ρωσικού Τύπου με την πολύκροτη υπόθεση Γουάινστιν.

Ο Πεσκόφ είπε ότι, αν οι καταγγελίες εις βάρος του Σλούτσκι ήταν αληθινές, οι γυναίκες θα έπρεπε να είχαν μιλήσει νωρίτερα και υπονόησε ότι ο μόνος λόγος που επέλεξαν να το πράξουν τώρα είναι επειδή η σεξουαλική παρενόχληση έχει γίνει «μόδα».

«Αν σας χούφτωσε, αν σας παρενόχλησε, γιατί δεν μιλήσατε; Γιατί δεν πήγατε στην αστυνομία;» διερωτήθηκε ο Πεσκόφ, εκφράζοντας μια άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται μεγάλο μέρος της ρωσικής κοινωνίας.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η υπόθεση του θύμιζε το σκάνδαλο Γουάινστιν.
«Ίσως είναι πράγματι κάθαρμα, αλλά καμία γυναίκα δεν πήγε στην αστυνομία για να πει ότι ο Γουάινστιν τη βίασε. Όχι, ήθελαν να κερδίσουν 10 εκατομμύρια δολάρια. Πώς ονομάζεται μια γυναίκα που πλαγιάζει με έναν άνδρα για 10 εκατομμύρια; Ίσως γίνομαι ωμός, αλλά αυτή η γυναίκα λέγεται πόρνη», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Περισσότεροι από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για αδικήματα που κυμαίνονται από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι βιασμό, συμπεριλαμβανομένων και πολλών γνωστών ηθοποιών του Χόλιγουντ. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ φέρεται να έχει προσλάβει το τελευταίο διάστημα ιδιωτικούς ερευνητές, που απειλούν με νομικές κυρώσεις για δυσφήμιση τις καταγγέλουσες, ώστε να τις εμποδίσουν να συνεχίσουν να μιλούν δημοσίως για τις επιθέσεις που δέχτηκαν.

Αρκετές ρωσίδες δημοσιογράφοι έχουν κατηγορήσει τον Σλούτσκι για ακατάλληλη συμπεριφορά. Μία από αυτές μάλιστα έχει στην κατοχή της την καταγεγραμμένη συνομιλία της με τον βουλευτή, κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνος έκανε ανάρμοστα σχόλια για την εμφάνισή της και προσπάθησε να τη χουφτώσει.

Στη Ρωσία, η σεξουαλική παρενόχληση συχνά ερμηνεύεται -ακόμα και από το νομικό σύστημα- ως «άκακο φλερτ». Μόλις την περασμένη εβδομάδα, και παρά την πληθώρα καταγγελιών, η επιτροπή ηθικής της Δούμα απήλλαξε τον Σλούτσκι, αποφασίζοντας ότι δεν έκανε τίποτε επιλήψιμο.

Τα πρακτικά της συζήτησης στη ρωσική βουλή που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι οι καταγγέλουσες αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση από τους βουλευτές. Κάποιοι μάλιστα υπονόησαν ότι οι ίδιες οι γυναίκες μπορεί να ευθύνονταν για αυτό που τους συνέβη, επειδή… ντύνονταν προκλητικά και φορούσαν κοσμήματα.

Σχετικά άρθρα