Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το καθεστώς Ερντογάν δήμευσε τα κοσμηματοπωλεία «Ikizler» γιατί ανήκουν σε… «γκιουλενιστή»

Το καθεστώς Ερντογάν δήμευσε τα κοσμηματοπωλεία «Ikizler» γιατί ανήκουν σε… «γκιουλενιστή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατασχέσεις, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Το τουρκικό καθεστώς δημεύει επιχειρήσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία με την κατηγορία ότι ανήκουν σε «γκιουλενιστές» ή ότι χρηματοδοτούν το «γκιουλενικό κίνημα».

Περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις έχουν κατασχεθεί από το τουρκικό καθεστώς από την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 μέχρι και σήμερα.

Όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα Turkey Purge, το καθεστώς πήρε ακόμα δύο επιχειρήσεις υποτίθεται «γκιουλενιστών».

Η μία εταιρεία είναι τα κοσμηματοπωλεία «Ikizler Kuyumculuk», η άλλη επιχείριση που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη δεν κατονομάζεται, ενώ κατασχέθηκαν και οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρηματιών με τα αρχικά K.Ö. και K.G.

Συνολικά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για εννέα επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων και των δύο παραπάνω, με την κατηγορία ότι υποστήριζαν οικονομικά το υποτιθέμενο «γκιουλενικό κίνημα».

Από το καλοκαίρι του 2016 η τουρκική κυβέρνηση έχει συλλάβει 160.000 ανθρώπους ως «γκιουλενιστές» και έχει φυλακίσει περισσότερους από 60.000.

Συνολικά περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, συνολικής αξίας 12 δισ. δολαρίων, έχουν δημευτεί και έχουν μεταφερθεί στο κρατικό «Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων Ταμιευτηρίου».

Υποψιάζεστε όλος αυτός ο πλούτος που καταλήγει… Δηλαδή σε ποιες τσέπες.

Αρκεί κάποιος να έχει προσωπικά με κάποιον άλλον και με την κατηγορία του «γκιουλενιστή» του καταστρέφεται ολόκληρη η ζωή. Δεν είναι μόνο η φυλάκιση. Είναι η πλήρης εξαθλίωση στην οποία καταδικάζονται όσοι διώκονται και οι οικογένειές τους.

Με αυτό το καθεστώς συζητάμε σοβαρά ότι μπορεί κάποτε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Σχετικά άρθρα