Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αιγυπτιακή Βουλή κατήγγειλε την Τουρκία ότι πραγματοποιεί εθνοκάθαρση στην Εφρίν της Συρίας

Η αιγυπτιακή Βουλή κατήγγειλε την Τουρκία ότι πραγματοποιεί εθνοκάθαρση στην Εφρίν της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Αραβικών Υποθέσεων της αιγυπτιακής Βουλής σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε την τουρκική εισβολή στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας ως «εθνοκάθαρση».

Στην ανακοίνωση, εκτός από την προειδοποίηση για εθνοκάθαρση εις βάρος των Κούρδων στη βόρεια Συρία (Ροζάβα) και βόρειο Ιράκ (ιρακινό Κουρδιστάν), αναφέρεται ρητά ότι οι τουρκικές επιθέσεις στην Εφρίν και στο Σιντζάρ συνιστούν επιθέσεις ενάντια στην ανεξαρτησία της Συρίας και του Ιράκ.

Οι Αιγύπτιοι βουλευτές φροντίζουν να κάνουν ακόμα πιο αυστηρή την ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι τα γεγονότα στην Εφρίν θυμίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

«Οι ομαδικές εκτελέσεις υπενθυμίζουν τη γενοκτονία του αρμενικού λαού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Η Επιτροπή του αιγυπτιακού κοινοβουλίου καλεί τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν και απαιτεί από την Τουρκία να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη Συρία και το Ιράκ.

Σχετικά άρθρα