Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινός Βουλευτής: «Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από διπλωματία, μόνο από πόλεμο»

Ιρακινός Βουλευτής: «Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει από διπλωματία, μόνο από πόλεμο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Ιρακινός βουλευτής του κόμματος «Συμμαχία Κράτους Δικαίου», Μενσούρ Μπουεϊτζί, αναφερόμενος στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο ιρακινό Κουρδιστάν και στις τουρκικές απειλές, δήλωσε ότι «ο Ερντογάν δεν μιλά τη γλώσσα της διπλωματίας, για αυτό πρέπει να απαντηθεί σε μια γλώσσα που να καταλαβαίνει».

Ο Μενσούρ Μπουεϊτζί πρόσθεσε ότι «η ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να προσεγγίσει το τουρκικό κράτος με τον ίδιο τρόπο που εκείνο την προσεγγίζει. Ο Ερντογάν δεν μιλά τη γλώσσα της διπλωματίας, η μόνη γλώσσα που μιλά είναι της βίας.

»Ο Ερντογάν ονειρεύεται την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Θέλει να καταλάβει την περιοχή και εκμεταλλεύεται τα τρέχοντα προβλήματα στις γειτονικές χώρες.

»Τη σχέση με το τουρκικό κράτος (το Ιράκ) πρέπει να χειριστεί ως με ένα εχθρικό κράτος. Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους δεν διαφέρουν από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε εναέρια ή επίγεια επίθεση της Τουρκίας.

»Ο Ερντογάν πρέπει να μάθει ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την παραβίαση της κυριαρχίας μας. Όπως υπερασπιστήκαμε το Ιράκ ενάντια στις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις. Ο Ερντογάν και το Ισλαμικό Κράτος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», κατέληξε ο Ιρακινός βουλευτής.

Σχετικά άρθρα