Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στην Πολωνία: Ο υπ. Εξωτερικών λέει πως είναι άχρηστη η σχέση με τις ΗΠΑ

Σάλος στην Πολωνία: Ο υπ. Εξωτερικών λέει πως είναι άχρηστη η σχέση με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάτσεκ Ροστόφσκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πολωνία, Ραντοσλάβ Σικόρσκι,

Αναταράξεις στην Πολωνία αλλά και διπλωματική ένταση με τις ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσει η δημοσιοποίηση ηχογραφημένης συνομιλίας του υπουργού Εξωτερικών Ραντοσλάβ Σικόρσκι με βουλευτή όπου ο υπουργός ακούγεται να περιγράφει ως άχρηστη τη σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Το περιοδικό Wprost γράφει ότι πρόκειται για συνομιλία του Σικόρσκι με τον Γιάτσεκ Ροστόφσκι, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Κοινωνική Πλατφόρμα, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σύμβουλοι του Σικόρκσι και του Ροστόφσκι είπαν ότι δεν θα προβούν άμεσα σε δηλώσεις, ενώ κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι είναι δύσκολο να σχηματίσει κάποιος άποψη με βάση τα λιγοστά αποσπάσματα.

Στην συνομιλία που δημοσίευσε το πολωνικό περιοδικό, ο Σικόρκσι λέει στον Ροστόφσκι: “Γνωρίζεις ότι η συμμαχία Πολωνίας-ΗΠΑ δεν έχει καμία αξία. Είναι εντελώς επιβλαβής, γιατί δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ασφάλειας… Εντελώς μ…… Θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους Γερμανούς και τους Ρώσους και θα νομίζουμε ότι όλα είναι τέλεια επειδή κάναμε π… στους Αμερικανούς. Χαμένοι. Εντελώς χαμένοι”.

Σχετικά άρθρα