Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μέρκελ – Ολάντ

Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μέρκελ – Ολάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία, Φρανσουά Ολάντ,

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ , για την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την γαλλική προεδρία, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας να στηρίξει την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία και κάλεσαν όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.

Τρεις ημέρες μετά μία πρώτη τηλεφωνική συνομιλία, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκαν στη δήλωση που έγινε από τον Ρώσο πρόεδρο μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής μονομερούς εκεχειρίας με τους φιλορώσους αποσχιστές από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και ζήτησαν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να στηρίξει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, απάντησε στους συνομιλητές του ότι το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί από μία «ντε φάκτο εκεχειρία».

«Ο Πούτιν υποστήριξε την απόφαση του Ποροσένκο να εφαρμόσει το ειρηνευτικό σχέδιο…Τονίσθηκε ότι οι προθέσεις που εκφράσθηκαν από τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους πρέπει να υποστηριχθούν από μία πραγματική εκεχειρία», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο επικαλούμενο την απομαγνητοφώνηση της τριμερούς τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σχετικά άρθρα