Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραμένει κρατούμενος ο Κάρλες Πουτζδεμόν με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου

Παραμένει κρατούμενος ο Κάρλες Πουτζδεμόν με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ισπανία, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία,

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ενώ εκκρεμεί η απόφαση ενός ανώτερου δικαστηρίου σχετικά με το αν ο Καταλανός πολιτικός θα απελαθεί στην Ισπανία, έγινε γνωστό από τον γενικό εισαγγελέα της πόλης Σλέσβιχ, στη βόρεια Γερμανία.

«Εμφανίστηκε ήρεμος και συγκροτημένος» επισήμανε ο εισαγγελέας Γκέοργκ Φρίντριχ Γκουέντγκε σε δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την εμφάνιση του Κάρλες Πουτζδεμόν στο δικαστήριο.

Οι γερμανικές Αρχές είναι απίθανο να αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα αν θα εκδώσουν ή όχι τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν στην Ισπανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του κρατικού εισαγγελέα στο περιφερειακό δικαστήριο του Σλέσβιγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουτζδεμόν συνελήφθη την Κυριακή στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ισπανικές Αρχές.

Κατηγορείται για «στάση» και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών, όπως και άλλοι 12 αυτονομιστές πολιτικοί.

«Ο Πουτζδεμόν είναι ο πρόεδρός μας» φώναξαν την Κυριακή χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας καταλανικές σημαίες, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου.

Σχετικά άρθρα